Laatste Nieuws

Floorball stick aanschaffen

Natuurlijk heb je als floorball speelt ook een stick nodig. Je mag bij UFC Groningen gebruik van een leenstick, maar we adviseren om zelf een stick aan te schaffen.

UFC Groningen wordt gesponsord door Amsterdam Floorballsports (www.floorballsports.com). Als je hier een stick koopt sponsor je ook de vereniging. Amsterdam is natuurlijk niet in de buurt, daarom hebben we sticks op voorraad die je op de training direct kunt uitproberen en daarna kunt bestellen bij floorballsports.

Hoe werkt het?

  1. Je kunt alleen sticks proberen op onze hoofdlocatie; sporthal Lewenborg. Vraag aan de trainer of je een stick mag proberen op training.
  2. Noteer de naam en lengte.
  3. Bestel op www.floorballsports.com, er is een speciale pagina voor jeugdsticks.
  4. Vermeld bij je bestelling dat je via UFC Groningen een stick koopt.
  5. Betaal via IDEAL, Paypal of overschrijving.
  6. Je krijgt je stick per post of op de volgende training/wedstrijd.

Waar moet je rekening meehouden als je een floorball stick koopt?

De floorball stick is er in veel soorten en maten. Zo zijn er, in tegenstelling tot hockey, sticks voor linkshandige en rechtshandige spelers. De kromming van het blad is dan verschillend. In Scandinavië wordt veel met de rechterhand boven gespeeld. In Nederland is dit vaak met de linkerhand, omdat veel spelers eerder hockey hebben gespeeld.

Floorball stick: links of rechts?

Er is geen regel die bepaalt of je rechts- of linkshandige schiet. Normaal gesproken schieten rechtshandigen links en linkshandigen schieten rechts. Links schieten betekent dat je je linkerhand lager aan de stick houdt dan je rechterhand en dat je de stick aan de linkerkant van je lichaam houdt.

left_1.png

• Rechts van je lichaam = rechter stick of “righty”

• Links van je lichaam = linker stick of “lefty”

Lengte

De lengte van floorball sticks varieert van 65 cm tot iets meer dan 1 m. Een stick van de juiste lengte komt een of twee centimeter boven je navel. Je kunt de onderstaande tabel gebruik als richtlijn.

sticks_2.png

Flexnummer

Bij een floorball stick staat ook een flex nummer. Voor jeugd en beginnende spelers is dit niet zo belangrijk. Het flexnummer geeft aan hoeveel de stick doorbuigt. Hoe lager de flex, hoe minder hij doorbuigt, hoe stijver de stick. Hoe hoger het flexnummer hoe meer de stick doorbuigt.

Vragen

Voor meer informatie of persoonlijk advies kun je contact opnemen met:
Ulrik Jonsson
Telefoon: 06 195 66 030
Email: floorballsports@gmail.com