Laatste Nieuws

Missie, Visie en Kernwaarden

Korte historie UFC Groningen

Unihockey & Floorballclub Groningen is op 1 augustus 2007 opgericht door oud-leden van studenten floorball club UC Face Off.  De eerste jaren had UFC Groningen alleen een heren en damesteam. In 2009 is UFC Groningen begonnen met het aanbieden van jeugdtrainingen, waarna het aantal leden gestaag ging groeien. De heren en damesteams trainen in Sporthal Lewenborg. Voor de jeugd zijn er trainingsmogelijkheden in Sporthal Lewenborg, Selwerd en Beijum.

De vereniging telt momenteel zo’n 165 leden, waarmee we de op een na grootste floorball vereniging van Nederland zijn. Meer dan 15 teams spelen wedstrijden in NeFUB-verband. Wij zijn groot geworden door de enthousiaste inzet van vrijwilligers en door te investeren in jeugd.  UFC Groningen heeft het initiatief genomen voor het opstarten van de jeugdcompetitie noord, waardoor floorball in de regio Groningen ging groeien.

UFC Groningen is een vereniging, waar velen puur voor de gezelligheid en om recreatieve redenen floorballen. Daarnaast wordt er met de eerste teams getracht hoger op te komen en staat de prestatie voorop.

Onze Missie en Visie

UFC Groningen is een vereniging met een familiair karakter die de mogelijkheden biedt floorball te spelen in Groningen op zowel reactief als prestatief niveau voor jong en oud. We dragen bij aan de sportieve, gezonde en sociale vorming van de jeugd. Een vereniging die ook maatschappelijke en sociale verantwoordelijk neemt. Een vereniging waarbij ieder lid veilig kan floorballen. Ieder lid moet het gevoel hebben dat hij een gewaardeerd lid is van UFC Groningen en dat hij/zij de sportieve ambitie en gezelligheid vindt waar hij/zij naar op zoek is.

Onze kernwaarden

We staan open voor iedereen; met een sportieve en respectvolle opstelling naar leden, ouders, vrijwillgers, scheidsrechters en gasten.