Laatste Nieuws

Vertrouwenscontactpersoon

Floorballen is leuk, maar soms gebeurt er iets waardoor de lol eraf gaat. Als je bijvoorbeeld wordt gepest of lastiggevallen, of iemand maakt ‘grappen’ of opmerkingen over je. Snel melden, er over praten, maakt dat er vroegtijdig een einde gemaakt kan worden aan een ongewenste situatie, zodat deze niet verergert en ook herhaling kan worden voorkomen. Als je vragen hebt over de manier van omgaan met elkaar binnen de club, als je je afvraagt of dat wel klopt, dan ben je van harte welkom bij de vertrouwenscontactpersoon van UFC Groningen. Dit geldt voor leden, trainers, coaches, teambegeleiders en ouders.

Met welke vragen kun je bij de vertrouwenscontactpersoon terecht?

De vragen die je hebt kunnen gaan over:

  • Pesten en gepest worden.
  • Het gevoel hebben dat je er niet bij hoort of dat anderen vinden dat je er niet bij hoort door je huidskleur, geloof, je sekse of seksuele voorkeur.
  • Grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach ervaar je als onprettig.
  • Een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in je directe omgeving hier mee te maken heeft.
  • Je maakt je zorgen over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/ het team.
  • Je vraagt je af of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is.
  • Iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag.
  • De vraag of jouw vraag bij de vertrouwenscontactpersoon op de juiste plaats is.

Wie is de vertrouwenscontactpersoon?

Mijn naam is Simon. Omdat ik zorgvuldig wil omgaan met mijn gegevens op internet geef ik hier alleen mijn voornaam. Binnen de club is mijn achternaam wel bekend. Ik ben 1 van de oprichters van UFC Groningen en de laatste jaren vooral actief geweest met het opzetten van de jeugdafdeling en het geven van jeugdtraining. Daarvoor heb ik een aantal jaren floorball training gegeven aan de studenten van UC Face Off. Momenteel speel ik zelf in het heren team en heb ik – vanwege mijn eigen kinderen – nu even minder tijd om (jeugd)training te geven. Vanaf de oprichting van de club hebben we naast (spel)plezier het respect voor elkaar en ieders onderlinge verschillen hoog in het vaandel staan. Dit zorgt voor een goede sfeer en veilige plek voor iedereen. Ik zet me graag in om dit te blijven waarborgen, zeker nu het aantal leden blijft groeien.

Contact

De vertrouwenscontactpersoon is er voor iedereen, van elke leeftijd, die betrokken is bij UFC Groningen. Stuur een mail naar vertrouwenspersoon@ufcgroningen.nl zodat ik contact met je kan opnemen.

Als er sprake is van seksuele intimidatie,  kun je ook terecht bij het NOC*NSF meldpunt.

Het nummer is: 0900 – 2025590, € 0,10 per minuut

Het gesprek met de vertrouwenscontactpersoon is vertrouwelijk.

Van de inhoud van de gesprekken die er tussen jou en de vertrouwenscontactpersoon plaatsvinden, wordt niemand  op de hoogte gesteld zonder jouw toestemming. Soms kan het belangrijk zijn om ook andere personen bij een vraag of probleem te betrekken. Dit zal nooit zonder overleg of toestemming gebeuren!

De activiteiten van de vertrouwenscontactpersoon vallen onder de verantwoording van het bestuur van UFC Groningen. Aan het eind van het jaar rapporteert de vertrouwenscontactpersoon aan dit bestuur, zonder vermelding van namen, of er meldingen zijn geweest. Zo ja, van welke aard deze meldingen waren, of er doorverwijzing heeft plaatsgevonden en hoe het geheel is afgesloten