Laatste Nieuws

Informatie en opgeven NK Jeugd

Op zaterdag 26 mei en zondag 27 wordt het Nederlands Kampioenschap Floorball georganiseerd voor jeugd. Het NK Jeugd is een laagdrempelig floorballtoernooi voor alle floorballende jeugd in Nederland. Hier lees je hoe je je kunt opgeven.  We hopen dat weer veel UFC Groningen teams meedoen aan het NK!

Het NK wordt georganiseerd door de NeFUB om spelers uit de verschillende jeugdcompetities (midden en noord) de kans te geven zich met elkaar te meten.  Sportiviteit en respect staan ook tijdens het NK hoog in het vaandel.Het toernooi wordt op 2 dagen gespeeld afhankelijk van de leeftijdscategorie.

 • Zaterdag 26 mei NK Jeugd E-,D- en C-jeugd in Utrecht
 • Zondag 27 mei NK jeugd A/B in Groningen

Hieronder  informatie over beide dagen.

1. Informatie NK jeugd E-,D- en C- jeugd (26 mei Utrecht)

Speelvariant: 

 • De C- en D-jeugd spelen Zwitserse variant (3 tegen 3 + keeper).
 • E-jeugd speelt kleinveld (4 tegen 4 zonder keeper).

De D-jeugd zal dit jaar dus voor het eerst op het NK met een keeper spelen, zoals we ook spelen in de jeugdcompetitie Noord.

Wanneer: Op zaterdag 26 mei 2018

Waar:  Sportcentrum Olympus te Utrecht

Kosten: Er zijn geen deelnamekosten, omdat UFC Groningen door de deelname aan de jeugdcompetitie hieraan bijgedragen heeft.

Leeftijdsgrenzen:
De leeftijdsgrenzen die worden gehanteerd, zijn dezelfde als voor de jeugdcompetitie van dit seizoen. Heb je voor de jeugdcompetitie voor dit seizoen dispensatie gekregen om met een andere leeftijdsgroep mee te spelen, dan geldt dit ook voor de NK jeugd. In seizoen 2017-2018 gelden de volgende leeftijdscategorieën:

 • E- jeugd: 9 jaar en jonger, geboortejaar 2008 en later
 • D-jeugd: 10-11 jaar, geboortejaren 2006, 2007
 • C-jeugd: 12-13 jaar, geboortejaren 2004, 2005

Opgeven team 
C-, D- en E-jeugd kan zich als team opgeven door zich uiterlijk 10 april aan te melden via dit AANMELDFORMULIER. Voor een complete opgave is deze info nodig:

 • Teamnaam
 • Gegevens teambegeleider: naam, e-mailadres en telefoonnummer
 • De namen van de spelers: minimaal 6*

*Dit om te waarborgen dat opgegeven teams bij het NK sowieso voldoende spelers hebben. Tot op de dag van het NK kan de spelerslijst nog gewijzigd worden.

2. Informatie NK jeugd A/B jeugd (27 mei Groningen)

Variant: A/B-jeugd spelen grootveld.

Wanneer: zondag 27 mei 2018

Waar: Sporthal Lewenborg en Sportcentrum Kardinge.

Kosten: Er zijn geen deelnamekosten, omdat UFC Groningen door de deelname aan de jeugdcompetitie hieraan bijgedragen heeft.

Leeftijdsgrenzen: De leeftijdsgrenzen die worden gehanteerd, zijn dezelfde als voor de jeugdcompetitie van dit seizoen.

 • A/B-jeugd: 14-17 jaar, geboortejaren 2000, 2001, 2002, 2003

Aanmelden:
A/B-jeugdleden melden zich individueel aan/af via dit FORMULIER NK AB JEUGD. Doe dit uiterlijk 4 april. De TC maakt daarna op basis van de opgaves de teams.  Vul óók het formulier in als je niet meedoet of nog twijfelt, zodat de TC een compleet overzicht heeft.