Laatste Nieuws

Materiaal

Alle materialen die gebruikt worden bij floorball zijn licht van gewicht, omdat ze zijn gemaakt van kunststof. Het is niet toegestaan om de stick boven de heup uit te zwaaien. Je krijgt dus niet zo snel een klap van een stick. Dit, en het feit dat er geen bodychecks toegestaan zijn, maakt de sport heel veilig.

De floorball stick

De stick is er in veel soorten en maten. Zo zijn er, in tegenstelling tot hockey, sticks voor linkshandige en rechtshandige spelers. De kromming van het blad is dan verschillend. In Scandinavië wordt veel met de rechterhand boven gespeeld. In Nederland is dit vaak met de linkerhand, omdat veel spelers eerder hockey hebben gespeeld.

FLoorball stick

Een stick is verkrijgbaar in meerdere lengtes, variërend van 80-105 cm. Voor een goede techniek tijdens het spelen is het van groot belang je stick de juiste lengte heeft. Een goede stick komt tot aan je navel of er net iets boven wanneer je hem met het blad net voor je op de grond plaatst.

Je kunt bij UFC Groningen sticks uitproberen en bestellen. Vraag de trainer naar de mogelijkheden!

De bal

bal unihockey en floorball

 

Een officiële wedstrijdbal weegt slechts 23 gram. Het bevat gaatjes, zodat het optimaal door de lucht kan bewegen. De bal kan hoge snelheden bereiken! Omdat het balletje zo licht is, zal het nooit blessures veroorzaken.

floorball helm

De kleding

De veldspelers hebben geen extra beschermende kleding, zoals scheenbeschermers. Zij spelen op normale zaalschoenen. Keepers daarentegen hebben een extra dik pak en maken veelal gebruik van handschoenen. Om het gezicht goed tegen de bal te kunnen beschermen, dragen zij een helm. Hiermee mag de bal ook worden weggekopt.

De boarding

boarding floorball

Rondom het hele speelveld staat de boarding. Deze losse ‘panelen’ die met elkaar verboden worden, zijn 50 cm hoog en de hoeken zijn rond. De boarding mag gebruikt worden om een bal tegen te kaatsen. De bal wordt niet vaak buiten het veld gespeeld, waardoor het spel snel en dynamisch wordt.