Laatste Nieuws

Daniël Waijers: “Ooit wil ik op een WK tegen de grote namen in de sport floorball spelen”

Terwijl de oranjemannen in Tallinn strijden op het WK-kwalificatietoernooi, speelt U19 dit weekend in Tielt (België) twee oefenwedstrijden tegen de Belgische U19. Deze oefenwedstrijden zijn een onderdeel van de voorbereiding op het WK kwalificatie toernooi in september, waar U19 zich wil kwalificeren voor het WK in Halifax (Canada). Een eerste spelersselectie is onlangs gemaakt. Uit ongeveer 60 jonge, gedreven floorballers is het team terug gebracht naar ongeveer 30 spelers. Maar liefst 5 spelers van UFC Groningen zijn door de eerste selectie heen. Dat zijn Pim van der Meulen, Bas Holwerda, Evan Beernink, Lars van der Werff en Daniël Waijers. Wij zijn als club hartstikke trots dat we zoveel talent in huis hebben!

Daniël Waijers speelt sinds dit seizoen voor het eerste team van UFC Groningen. Hij kwam naar de club om zich als speler verder te kunnen ontwikkelen en te leren van de ervaren spelers die bij de club rondlopen. Hij is zelf ook al behoorlijk ervaren, want hij is namelijk voor de tweede keer geselecteerd voor U19. Twee jaar geleden speelde hij in Italië met U19 een fantastisch kwalificatie toernooi, maar helaas was het niet genoeg om zich te kwalificeren. Over het komende interlands zegt hij: “Mijn wens is om met het team te kwalificeren voor het WK en af te reizen naar Halifax. Het spelen van deze oefeninterlands is daarvoor heel belangrijk. Ik wil allebei de potten winnen!”

Daniël Waijers voert de bal in de thuiswedstrijd tegen UC Face Off.

Met Daniëls topsportmentaliteit zit het dus wel goed. Hij droomt ervan om net zo goed te kunnen spelen als de Zweedse international Rasmus Endström. “Ik zag hem voor het eerst op YouTube” zegt Daniël. “Ik was direct onder de indruk van zijn spel. Zijn spelinzicht is echt inspirerend. Hij creëert uit niets een aanval en het ziet er allemaal heel gemakkelijk uit. Ooit wil ik zo goed zijn als hij.”

Om dat doel te bereiken traint Daniël heel bewust. “Elke training stel ik mijzelf een doel. Geen groot onbereikbaar doel, maar iets waar ik me echt op kan focussen en bewust op kan trainen, zoals een bepaalde beweging of een bepaald schot.”

Daniël traint voor zijn plezier en, zoals hij zelf zegt “om ooit op een WK tegen de grote namen in de sport te kunnen spelen.”

Informatie over de wedstrijden van U19 dit weekend

Zaterdag 3 februari: België vs. Nederland
In sporthal De Ponte in Tielt, België.
Start wedstrijd om 16:30 uur.

Zondag 4 februari: Nederland vs. België
In sporthal De Ponte in Tielt, België.
Start wedstrijd om 13:00 uur.

Pim van der Meulen, Bas Holwerda, Evan Beernink, Lars van der Werff en Daniël Waijers: heel veel plezier en succes toegewenst!

themekiller.com